Четвер, 28.03.2024, 16:12
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Радість спілкування в «Калиновому саду»
09:59
Радість спілкування в «Калиновому саду»

Радість спілкування в «Калиновому саду»

Семінар-практикум у ДНЗ №21

 

20 квітня 2017 року в дошкільному навчальному закладі № 21 «Калинонька» відбувся семінар-практикум з проблеми «Реалізація завдань соціалізації особистості дошкільника через впровадження освітньо-виховної моделі «Калиновий сад».

В семінарі взяли участь начальник Управління освіти Крапив’янський С.М., заступник начальника Управління освіти Пономаренко Н.О., методист ММК Василевська Л.С., завідувачі і вихователі-методисти дошкільних навчальних закладів міста.

Із вітальним словом до учасників семінару звернувся начальник управління освіти Крапив’янський С.М., який зупинився на основних проблемах дошкілля та освіти міста в цілому. Він наголосив на важливості консолідації спільних зусиль освітян у розв’язанні особливо гострих проблем і накреслив основні напрямки роботи з оновлення матеріально-технічної бази освітніх закладів.

На актуальних проблемах соціалізації дитини дошкільного віку акцентувала увагу Пономаренко Н.О., заступник начальника Управління освіти, яка зазначила, що серед багатьох педагогічних проблем, які необхідно сьогодні вирішувати особлива увага приділяється проблемі соціально особистісного розвитку і виховання дошкільників, що пов'язані зі зміною соціально-політичних і соціально-економічних умов життя, з нестабільністю в суспільстві.

Завідувач ДНЗ Пищик Т.С. зупинилася на основних напрямках роботи дошкільного навчального закладу з проблеми «Впровадження соціально орієнтованих технологій та методик через реалізацію моделі «Калиновий сад». Вона зазначила, що робота педагогів дошкільного закладу спрямована на розвиток уміння в дошкільників адекватно орієнтуватися в соціальному оточенні, на формуванні соціальних умінь та навичок. Для цього в дитячому садку створено розвивальне комфортне середовище свободи і вибору.

Усіх присутніх захоплюючою композицією «Хай в серці кожної дитини живе любов до України» (музичний керівник Іващенко Ю.М.) вітали господарі дитячого садка – дошкільники. Веселою піснею, запальним таночком, поетичним словом доторкнулися до серця кожного.

Презентацією роботи педагогічного колективу за моделлю соціалізації особистості «Калиновий сад» розпочала засідання вихователь-методист дошкільного навчального закладу Коренькова Н.М.

В ході засідання педагоги говорили про унікальність та неповторність кожної особистості в спілкуванні і через спілкування (вихователі Бойко О.А., Шкурат В.О., Кательницька О.М., Євлашевська Т.С.), презентували «калинові родзинки творчості»: «Ігрові техніки адаптації» (вихователі Богдан І.В., Коломійченко Н.В., практичний психолог Самойленко М.К.), наочні посібники - для моделювання ситуацій за курсом «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку» (Шульга О.М.), «Віночок калинового спілкування» (Забіла Н.О.), «Круги Луллія» як засіб соціального розвитку (Грабар Л.Є.).

Практична частина семінару була представлена роботою творчих педагогів: вчителя-логопеда Махінько Т.М. «Пальчикова гімнастика» як засіб формування навичок спілкування», вихователя Денисенко Л.О.«Зустріч з Говорунчиками», інструктора з фізкультури Сергієнко Л.О. «Дружнє спілкування без слів», вихователя Гейко С.М. «Кухонна педагогіка» - практикум на імпровізованій кухні разом з батьками, хореографа Литовченко А.В. з композицією «Одна калина за вікном».

Рефлексію семінару провели: Крапив’янський С.М., начальник Управління освіти, Пономаренко Н.О., заступник начальника управління освіти та Василевська Л.С., методист ММК.

 

Пищик Т.С., завідувач ДНЗ № 21

 

 

 

 

Переглядів: 743 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: