П`ятниця, 19.04.2024, 18:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 20 » День Соборності України
11:57
День Соборності України

                           

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією, відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Українська мрія - єдність, свобода і незалежність. Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаї жовто – синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

 

«Україна єдина – Україна в нас одна» під таким гаслом до Дня Соборності України 20.01.2017 року пройшло музично-поетичне свято за участю вихованців та педагогів дошкільного навчального закладу, де лилася милозвучна українська пісня, дзвінко лунали віршовані рядки про рідну неньку – Україну:

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорять  сьогодні дорослі й малі,

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти на землі.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 509 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: