П`ятниця, 29.03.2024, 01:08
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 23 » День "Цивільного захисту" в ДНЗ
09:22
День "Цивільного захисту" в ДНЗ

День «Цивільного захисту» в ДНЗ № 21

Навчання дітей основам безпеки життєдіяльності є одним із пріоритетних напрямів освітнього процесу в дошкільному навчальному закладі № 21 «Калинонька» З метою навчання малечі правилам безпечної життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайних ситуацій 20 квітня 2018 у ДНЗ було проведено День Цивільного захисту.

Основні цілі та завдання Дня цивільного захисту:

– практична перевірка здатності дітей грамотно і чітко діяти з метою захисту свого здоров’я та життя у надзвичайних ситуаціях;

– виховання впевненості дошкільників у ефективності заходів, що проводяться цивільним захистом;

– формування та розвиток у вихованців високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, здатності самовіддано виконувати завдання цивільного захисту.

Заняття були організовані та проведені в формі колективної творчої діяльності дошкільнят та вихователів. Під час навчання відпрацювали питання безпечної поведінки в умовах надзвичайних ситуацій різного характеру, які можуть статися у дитячому садку.

Діти розказували про пожежу, стихійні лиха та правил реагування у разі їх виникнення.

Була проведена попередня робота з:

  • працівниками:

- навчання з ЦО.

- надання першої домедичної допомоги потерпілим;

- перегляд фільму з ЦЗ.

  • батьками:

- дітям були виготовлені бейджики в яких вказується ім’я дитини,місце проживання, ПІБ батьків та їх телефони;

- спільно з батьками  малюнки намалювали малюнки з теми «Захисти себе сам», «Обережно, стихія!»

Розпочався День цивільного захисту евакуацією дошкільнят з навчального закладу. За сигналом тривоги вихователі та працівники вивели дітей з приміщення. Для того, щоб діти могли швидко покинути приміщення установи, було відкрито сім виходів на випадок екстреної евакуації. За 10 хвилини всі малюки були виведені на закріплені території дитячого садка, а деякі групи і за межі. О 1000 в кожній групі були проведені тематичні заняття, а в 1030 діти переглянули мультфільми (пожежна безпека, правила дорожнього руху). У старших групах на заняттях дітей ознайомили з засобами індивідуального захисту, працівники (чоловічий колектив – 4 чол) продемонстрували як правильно вдягати протигази і пояснили вихованцям для чого вони потрібні. У кінці дня було підведено підсумок виставки дитячих робіт «Захисти себе сам», «Обережно, стихія!», всі діти - учасники отримали подарунки від голови  «Громадської організації «Спілка Самаритян України, Чернігівське об’єднання» Балакірєвої І.О.

 У заході були задіяні 184 вихованців та 46 працівників дитячого садка. Цього дня окрім теоретичних знань вони отримали важливі практичні навички з порятунку власного життя та допомоги оточуючим у надзвичайних ситуацях.

 

 

 

 

Переглядів: 970 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: