Субота, 20.04.2024, 00:28
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 18 » 17.11.2016 у ДНЗ №21 відбувся навчально-методичний семінар для інструкторів з фізичного виховання та вихователів старших груп
12:50
17.11.2016 у ДНЗ №21 відбувся навчально-методичний семінар для інструкторів з фізичного виховання та вихователів старших груп

«Спорт – здоров’я, спорт – це сила, він дає всім дітям крила!»

Під таким гаслом 17.11.2016 у ДНЗ №21 відбувся навчально-методичний семінар для інструкторів з фізичного виховання та вихователів старших груп з проблеми: «Щоб здорове тіло мати, треба його тренувати». Розвиток фізичних (рухових) якостей у дітей дошкільного віку як дієвий засіб збереження та зміцнення здоров’я".

Натхненниками і організаторами навчально-методичного дійства стали завідувач дошкільного закладу Пищик Т.С., вихователь-методист Коренькова Н.М. та методист ММК Василевська Л.С., яка не тільки виступає творчим методичним наставником, вчителем педагогів, а і сама є ініціатором тренінгового навчання та практичного вправляння, постійного вдосконалення та професійного зростання дошкільних працівників.

Охорона і зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінний фізичний розвиток є невід’ємною частиною освітньо-виховної роботи в дошкільному навчальному закладі. Завдання та основа всієї роботи - вчити дітей здорового способу життя, уміння зміцнювати своє здоров’я, формувати здоров’язбережувальну компетентність, навички доброзичливого спілкування з людьми, розвивати руховий апарат, скоординованість рухів і вміння швидко орієнтуватися в ситуації, розвивати фізичні здібності, спритність, гнучкість, швидкість, а особливо, що надзвичайно важливо, виховувати любов до фізкультури та спорту, почуття дружби, колективізму, взаємовиручки.

Така вагома плідна робота об’єднує дітей, педагогів та батьків, які є надійною опорою та підтримкою всіх починань в дитсадку. За щоденними клопотами родині не так вже й часто трапляється нагода разом з дітьми провести час, дружньо позмагатися та відчути себе єдиною командою. Тому на першому плані – як спортивна основа, так і пропаганда сімейних цінностей. Поєднавши і спорт, і розваги, і музику, і здорову конкуренцію такі спортивні зустрічі – одні з найулюбленіших для дітей та дорослих.

Вони вже стали доброю традицією в дитячому садку, організовуються та проводяться творчим, ініціативним інструктором з фізичного виховання Сергієнко Л.О.

Музичне забезпечення здійснюють музичні керівники Іващенко Ю.М., Тихоненко В.В., Андрейкіна А.М.  

Ранок починається з веселої музичної зарядки у формі ігрових дій - дитячого «флеш-мобу», а вдень на заняттях з фізичного виховання, на прогулянках на дітей чекають різноманітні спортивні вправи, естафети, спортивні ігри.

Уся робота з фізичного розвитку та виховання організована цікаво та зрозуміло для дітей. У вихованців вона викликає переважно позитивні емоції, такі як радість руху, задоволення від власної спритності, захоплення своїми досягнення та успіхами своїх товаришів.

Систематичні заняття вихованців фізичною культурою, участь у спортивних святах – це шлях до здоров’я та вдосконалення молодого організму – основа основ повноцінного особистісного зростання.

 

Переглядів: 616 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: