Четвер, 18.04.2024, 18:46
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 18 » Свято МАТЕРІ "Хай буде в матерів на серці ясно і світло від любові їх дітей"
11:56
Свято МАТЕРІ "Хай буде в матерів на серці ясно і світло від любові їх дітей"

Хай буде в матерів на серці ясно і світло від любові їх дітей

Земля дочекалась і рясту, і сонця, і цвіту.

Душа, мов калина, росте і цвіте від тепла,

Нічого не треба, нічого не хочу від світу,

Лишень аби мати на білому світі була.

 

16 травня 2017 р. в ДНЗ № 21 «Калинонька» спільно з центром соціальних служб для дітей та молоді відбулася хвилююча незабутня зустріч, присвячена Дню Матері і Міжнародному дню сім’ї, з матерями та дружинами воїнів, які загинули в АТО, з родинами, які мають прийомних дітей та родинами, які мають дітей-інвалідів.

До присутніх з теплими словами, звернувся депутат обласної ради Охонько С. М. Він акцентував увагу на тому, що це свято щороку відзначається у сонячні травневі дні, коли природа дарує нам красу, тепло, світло і вказав на важливу роль матері в житті кожної людини, як берегині роду і всього життя на Землі. Подарунком для кожної мами, кожної родини, зазначив Сергій Миколайович, буде щира увага та турбота, яка йтиме від небайдужих людей – депутатів міської та обласної ради, керівників міста.

Зі словами вдячності МАТЕРІ за любов, доброту, ніжність, щирість розмову продовжив начальник Управління освіти Ніжинської міської ради Крапив’янський С. М. Він сказав, що мати наділена особливою красою і вишуканістю, життєвою мудрістю, героїчністю духу і вона виконує особливу функцію на Землі – продовжує рід людський! Немає кращої любові, як любов материнська, бо всі любові цвітуть і перецвітають, а любов материнська вічна, вона вічно пестить і гріє серця своїх дітей.

Мальовничими рушниками – матусиними оберегами, привітали гостей діти та колектив дитячого садка. І лине пісня, звучать ніжні і ласкаві слова… і все це для мам, для найрідніших і наймиліших у цілім світі.

Слово мама – зоря світанкова,

Як хліб і людська доброта!

Як мова твоя колискова,

Як доля і правда свята!

Чарівна композиція «Доторкнемось до серденька мами» (музичний керівник  Іващенко Ю.М.) не залишила байдужими нікого.

До розмови зі словами вдячності присутнім мамам долучаються директор центру соціальних служб для дітей та молоді Кучеровська Н.М., голова «Ліги ділових жінок» Стратілат Т.М., голова товариства «Червоний хрест» Саєнко Н.В. Вони висловили думку про те,  що повертаються в Україну  традиції, звичаї, свята, духовність. Віками гнана культура з рідного краю тепер оживає, набирає розмаху і знову приживається на рідній землі. Бо ж душа народу прагне краси, любові, відзначення найвищих цінностей. А що є більшим, ніж любов МАТЕРІ! Без цього не може повноцінно розвиватися жодна нація.

На згадку про зустріч усі присутні отримали пам’ятні подарунки від вихованців та працівників дитячого садка: листівки, оригінальні поробки з бісеру, квілінгу, дерева.

Ще довго хвилюючі переживання тримали в полоні всіх присутніх, бо сьогодні  говорили  про мам і про те, що кожна в світі людина повинна з любов’ю і ніжністю ставитись до Матері. Бо з неї починається дорога у простір і час.

То ж нехай допоможе всім Матір Божа, Свята Мадонна праведно прожити свій вік, наповнити свої серця добротою і великою любов’ю до всього сущого, що є на Землі.

Пищик Т.С., завідувач ДНЗ № 21

Переглядів: 630 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: