П`ятниця, 19.04.2024, 05:27
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Святий Миколаю, тебе закликаю, прийди до нас - в зимовий час
09:39
Святий Миколаю, тебе закликаю, прийди до нас - в зимовий час

Святий Миколаю, тебе закликаю,

прийди до нас - в зимовий час

У дошкільному навчальному закладі №21 «Калинонька» приділяється значна увага вихованню у дітей любові до Батьківщини, шанобливого ставленця до родини, національних цінностей українського народу: поваги до народних традицій і звичаїв, культури, державної та рідної мови. Дошкільників, яким уже доступне опанування духовно-моральними і естетичними цінностями народної культури, залучають до історичної художньо-культурної спадщини рідного народу, до традицій проведення свят, дозвілля, фольклорних по­сиденьок разом із батьками (відповідно до народного календаря), бо «українському роду – нема переводу».

Через такі відкриті заходи малюки одразу потрапляють у світ матеріальної та ду­ховної культури нашого народу, а завдання педагогів полягає у тому, щоб поєднати навчання й виховання шляхом вивчення традицій української культури, надання дітям можливості ознайомитися з куль­турною спадщиною наших предків через гру, через свято, бо є воно результатом співтвор­чості дітей і дорослих і створює відчуття перебування у святковому дійстві, справжній новорічній казці.

Святий Миколаю, тебе закликаю, прийди до нас - в зимовий час - линуть щирі дитячі заклички дітей старших груп (муз.керівники Андрєйкіна А.М, Іващенко Ю.М). І розпочинається свято – свято єднання, емоційного, бентежного, хвилюючого… Палахкотить вогнями ялинка, дзвенять дзвіночки і заходить Святий Миколай з добрим щирим словом, з подарунками для кожного: і малого, і дорослого,. А малюки дарують свої подарунки: вірші, пісні, таночки, все, чого навчилися, готуючись до свята.

Святий Миколай пообіцяв дітям показати мульфільми і свого слова дотримав – діти, затамувавши подих, дивляться «Новорічну казку зі Святим Миколаєм».

Зустрічі тривають і приходять до дітей в гості з подарунками депутати Ніжинської міської ради Шалай Олександр та Гомоляко Андрій, яким діти із задоволенням читали вірші та співали пісні.  

Такі заходи — це сердечне, доброзичливе, щире спілкування з українськими народними традиціями, а вдома діти будуть розповідати своїм рідним про незвичайні  зустрічі з казковими героями та щедрими на добро людьми. 

І кожне свято, заняття, зустріч має на меті навчити дітей любити Батьківщину, адже ця любов може розпочатися тільки з любові до родини, до своєї оселі, яка з часом перетвориться на любов до рідного міста, природи та свого народу і його вічних святих традицій та звичаїв.

                                                                                 Практичний психолог ДНЗ №21

Марія Самойленко

 

Переглядів: 668 | Додав: sad21nizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: